сряда, 30 ноември 2011 г.

Агнешко бутче в синап

   Напоследък забелязвам все сладки рецепти се появяват в блога,но да не си помислите,че хапваме само сладко :)).Даже обратното,усеща се едно пресищане на сладкиши и един по един домашните се отказват от тях.Но не така стои въпроса с месцето - то се приема винаги радушно,под каквато и да е форма!
   В приготвянето на това бутче няма нищо сложно - подправки и гореща фурна,а резултата - нежно,ароматно месце,топящо се в устата!Приготвяно е преди време,но сега му дойде реда за публикуване,да ми простят постещите!
За бутче около 1,5 кг:
1ч.л. едра сол
1с.л.бял синап
1ч.л.подправка за месо(микс)
1с.л.олио


   Месото се натрива със сол.Омазнява се с олиото,поръсват се подправките и синапа да полепнат добре.Цялото бутче се завива плътно в алуминиево фолио,обърнато с гладката страна към месото.




   Оставя се да престои и да се маринова поне 2 часа в хладилник,а още по-добре и цяла нощ.


   Фурната се загрява на 160С.Бутчето се поставя заедно с фолиото в тавичка.В нея се наливат 2 чаши вода и се пече 2,5 часа.Накрая се развива фолиото и се запича за кратко под грил или горен реотан.
   Гарнитурата е по ваш вкус и избор.Идея - в тавичката до бутчето може да наредите тези картофки.

    Добър апетит!

6 коментара:

Елена Димиева каза...

Веси, страшно апетитно с каква коричка е само. Браво!

traiana каза...

Прекрасно месце! Тъкмо навреме ми идва, защото у дома се пости с постни мръвки:)

vesi4ka каза...

Благодаря,Ели :)

vesi4ka каза...

Ооо,да,Траянче,това е съвсем постно :)))

Черпак с мерак каза...

охх Веси това бутче ме залепи за монитора направо .
Много апетитно ,тъкмо идват празници та ще се пробва.
Прекрасен и топъл ден!

Ivana Krasteva-Pieroni каза...

Оххх Веси ...какво да кажа , то думи не ми останаха при вида на това крехко месце ! Хареса ми рецептата и ще я запомня ,още повече че тук за Коледа ядат агнешко:) !!!Чао и слънчев ден !