вторник, 29 ноември 2011 г.

Постни снежни топки

Необходими продукти:
1ч.ч. олио
1/2ч.ч. лимонада(швепс или друга газирана напитка)
щипка сол
около 2 1/2 - 3 ч.ч. брашно(или колкото поеме за меко тесто)
пълнеж:
2-3 ябълки
чаша орехи
захар на вкус
1ч.л.канела
пудра захар за овалване 



*От олиото,лимонадата,солта и брашното се замесва меко тесто.
*Ябълките се настъргват,смесват се с начуканите орехи и канелата,сместа се подслажда на вкус.
*От тестото се късат топчета,колкото орех,разплескват се на дланта,поставя се чаена лъжичка от пълнежа и се завива на топчица.
*Нареждат се в намаслена или покрита с хартия тавичка.
*Запичат се в предварително загрята на 180С фурна до леко порозовяване.
*Още горещи се овалват обилно в пудра захар,за да заприличат на снежни топки.

6 коментара:

ninfil каза...

Много лесни ми се струват и страшно подходящи за наблжаващите празници. Записах си ги и в най-скоро ще ги направя,тъкмо имам всички необходими продукти.
От една доза приблизително колко бройки излизат?

traiana каза...

Прекрасни са! Без набухвател ли са?

Rosita Vargas каза...

Una verdadera exquisitéz me encanta,abrazos cordiales.

vesi4ka каза...

ninfil,извинявай,не мога да кажа като бройка колко излизат,не съм ги броила,но то си зависи и от големината им.
Благодаря,Траяна!Да,без набухвател,получават се с маслена,хрупкава коричка.

vesi4ka каза...

Muchas gracias,Rosita!

Stil Komfort каза...

Супер станха ,разкошни :-)бързи и вкусни още са горещи!