Много симпатични бухтички, които по форма наподобяват този зимен плод.
Мекички, пухкави, приготвят се бързо - чудесни са за неделна закуска на
семейството.
Продукти:
3-4 яйца
3-4 с.л. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
прахче ванилия
2 с.л. ракия (слага се алкохол в тестото, за да не поема много мазнина при пърженето)
2 и 1/2 ч.ч. брашно(може да поеме и малко повече,зависи от брашното)
олио за пържене
В тази последователност, в която са изброени продуктите се забърква гъсто тесто и се оставя в покой за 10-ина минутки.

В
това време се сгорещява в дълбок тиган по-голямо
количество олио, за да може да плуват свободно бухтичките или се
използва фритюрник.Преди пърженето огъня се намалява на среден.

С помощта на чаена лъжичка се пуска от тестото в маслената баня. Поничките се надуват като топченца и
се обръщат сами, след като се зачервят от едната страна.Ако започнат в олиото да се пукат,да излиза сурово тесто и да заемат причудливи форми,
значи трябва
още малко брашно,а ако отвътре остават сурови,след като отвън са зачервени -
или са на много силен
огън,или е гъсто тестото.
Изваждат се с
решетеста лъжица върху кухненска хартия, която попива излишната мазнина.
Поднасят се, поръсени с пудра захар, поляти с мед или с топинг по
желание.
Да ви е сладко!
6 коментара:
Много са вкусни...Чудесно са се получили,поздравления!
Страхотно изглеждат, непременно ще ги направя скоро!
Поздрави!
Ммммм, с топинг, с топинг за мен, или със сладко от вишни или ягоди.:)))) Как ми се приядоха!!!:)
Благодаря,Мира,Мариета,Дари!
Спокойна и уютна неделна вечер!
Обожавам бухти. И аз ги правя по подобен начин, но се изненадах за алкохола. Не знаех за тази хитрост и следващия път ще я приложа.
Поздрави!
Не съм правила никога бухти,но тези ме изкушиха...Толкова са апетитни..
Приятен ден!
Публикуване на коментар