Типично есенно ястие от местната кухня!
Към края на сезона,преди сланите,има изобилие от зелени домати,които не са успели да се зачервят.Използваме ги за традиционните туршии,но с тях може да се приготви и тази вкусна манджичка: Продукти:
2-3 глави кромид
връзка зелен лук
2-3 зелени домата(избистрено зелени,малко преди да започнат да се зачервяват)
няколко изпечени и обелени пиперки
5-6 червени попрезрели домата
сол,олио
1-2 яйца
Кромида и зеления лук се наситняват и се задушават до омекване в олио.Добавят се нарязаните зелени домати и пиперките.Задушаването продължава без капак.Червените домати се обелват и нарязват,добавят се в тигана.Посолява се и къкри на огъня,докато остане почти само на мазнина.Чукват се яйцата и се разбърква бавно,да се хванат "на конци".
Ако порцията да се гарнира със сиренце,става още по-вкусно!
8 коментара:
Веси,това пръжено много ми хареса ,никога не съм и предполагала ,че зелени домати могат да се правят на такава вкусотия.
Лека и спокойна вечер!
Веси,
няма да престана да се възхищавам на идеите ти:
зелените домати освен в сладко и в туршия, другаде не съм ги срещала, чудесна си!
Интересна рецепта с включени зелени домати...признавам си, че съм изненадана, но като едни почитатели на безместните ястия мисля да я пробвам :) Благодаря за рецептата и идеята!
Много интересно ястие! Не съм предполагала, че зелените домати могат да се готвят така. Благодаря за рецептата!
Поздрав!
Благодаря ви,момичета!
Това е манджичка,която знам от нашата баба,вкусна е,с дъх на отминало лято,надявам се да ви хареса и на вас.
Желая ви спорен и много усмихнат ден!
Хехе, страшна си, Весе! Нашите изпопадаха от 3-дневния дъжд и буря, та се чудихме какво да ги правим, понеже туршия от зелени домати не обичаме! Много ми допадна идеята ти!:)
Браво, Вес!!! Страшно вкусно изглежда :)
,,Пръженото"е една голяма ала-баланица.Нито изглежда добре,нито е вкусно:-):-)
Публикуване на коментар