събота, 21 юли 2012 г.

Грах,с бекон и яйца

   Много бързо за приготвяне ястие,съдържащо всичко необходимо за пълноценен обяд!Лято е и наблягаме на аламинутите! 
  Според източника,тази  рецепта е на София Лорен,от нейна кулинарна книжка,
издадена през 1971г.Освен великолепното представяне в киното,неповторимата
визия и забележителна фигура,кинодивата
умее и да готви,при това вкусно!

Продукти:
50г бекон
1 глава лук
500г замразен грах

3 яйца
2с.л.настърган пармезан(сирене или по-твърд кашкавал)
2 с.л.галета
сол,пипер

В купичка се разбиват яйцата,добавя се сиренето и галетата.
Беконът,нарязан на тънки ивички се запържва на силен огън,докато се зачерви.Добавя се лука,нарязан на много ситно.След малко се добавя граха,разбърква се.След 4-5мин.се залива с яйчената смес.Посолява се на вкус,поръсва се с прясно смлян пипер.Разбърква се,докато побелеят яйцата и се отстранява от огъня.Готово!

1 коментар:

Milena Poptoleva каза...

Прекрасно съчетание на продукти,а за снимките нямам думи...Сигурна съм ,че при теб се е получило по-добре от колкото при Лорен:)))