вторник, 3 юли 2012 г.

Джобчета от патладжан с кайма

Продукти:
2 по-едри патладжана
250г мляно месо
малка глава лук
чубрица и черен пипер
2 яйца
2 домата
150-200г кашкавал
брашно за овалване
олио за пържене



   Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина 1см,без да се прерязват до край.Най-лесно това става с помощта на две дървени шишчета поставени от двете страни на патладжана.Те ограничават ножа да не пререже докрай.След това се отрязват през две кръгчета,да се получат джобчета.Патладжаните се накисват в силно подсолена вода,като се затискат с чинийка за 30мин. да излезе горчилката им.
  Каймата се омесва със ситно нарязания лук,подправките и сол.Може да се добави малко вода или доматен сок,за да придобие по-рядка,мажеща се консистенция.
  Във всяко патладжанено джобче се поставя лъжица кайма и се разнася равномерно.Готовите "сандвичи" се овалват в брашно,потапят се в яйце и се изпържват за кратко в сгорещено олио.Изваждат се на хартия да се отцеди излишната мазнина.
  Доматите и кашкавала се нарязват на тънко.Изпържените джобчета се подреждат керемидообразно в малка тавичка.Върху всяко се поставя кръгче домат и резенче кашкавал.Запичат се в загрята фурна за 20-30мин.
  Вкусни са,както топли,така и студени.
  Добър апетит!




3 коментара:

Vili Konova каза...

Получих си порцията сладко и солено и съм предоволна от посещението.Винаги има какво да науча тук.
Хубаво лято и много поводи за сладки и солени изкушения!

vesi4ka каза...

Благодаря,Вили!
Хубаво и усмихнато лято и на теб!

Анонимен каза...

Здравейте ! Благодаря ви за чудесната рецепта . Всички у дома бяха възхитени от вкуса на тези "джобчета ". Препоръчвам я на всички , който обичат патладжан ! Поздрави и усмихнат ден ! ТЕДИ