Продукти:
1 пакет точени кори(400г)
300г сирене
5 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. газирана вода
3-4с.л. олио
20-30г краве масло
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNpvc6CuERYD3_Jrm-DdyZZ-3VoSHM12BPhAdtdIS3z4j3A-HybE9y6wNNs9H8x-tn9pR1WggK5gBR0aq-xvE5jvo_dJFyREuQ9KEUM2CEjrRSkfRVJnhZ4p8jldeG0AyIM4CJ5J2AMPk/s1600/102_8583.JPG)
Корите се отварят и преброяват. Разделят се на две. При мен бяха 16. На плота се поставят 2 кори, наръсват се с натрошено сирене. Отгоре се поставят още две кори и отново се наръсва сирене. Така се нареждат 8 кори. Навиват се на рехаво руло и се нарязват през 3-4 см. Получените "розички" се нареждат изправени в намазнена тава. Процедурата се повтаря и с втората половина кори. Отгоре "розичките" се напръскват с малко олио.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuoOJwmQ997ySbtdd6Qhk0-sz_-PbdXimQ7tqb6E8GP_i1jF9ltOPfYmf-iFLnS-16hUTaUBfrJN4iAE12IZMcClVB6-CYMKhdw6ls7PuWpgsBGfJL4YK5b7s8kXvOMngPJZ29XkHoJz8/s1600/102_8585.JPG)
Яйцата се разбиват с тел, добавят се киселото мляко, газираната вода и няколко щипки сол. С помощта на лъжица се поливат всички розички, да се напоят добре. Отгоре се разпределя нарязаното на парченца краве масло.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm4R-QwzaSZdoZ_z4MNCL8x8YUXf2aO9TP4Ocu1duTlfKwxvHuVYs82MGrj-_XzYmgXaKzBfz2vp-VTik_F0uAzWlgt0pLVwjBss8eB14_TBowkZI-DpFBYExxNobt8W8I6nsjMn9tK5Y/s1600/102_8589.JPG)
Баницата се пече в загрята до 180С фурна до златисто. След изваждането се напръсква с вода и се завива с кърпа да се задуши.
Добър апетит!
12 коментара:
Ей за такъв букет си мечтая......
Чудна баничка!Поздрави,Веси!:)))
Прекрасна е, Веси!
Чудна баничка, Веси!
Super :) Blagodarya Vesi:) shte q probvam s udovolstvie
Много е хубава тази баница! Аз обаче завивам само по 1 кора и нареждам, а накрая не я покривам с кърпа, а я обръщам върху 3 купички, за да не се спайдуши - остава бухнала.
С КАКВА ВМЕСТИМОСТ СА ЧАШИТЕ?яНА
Ползвам чаени чаши с вместимост 240мл.
Уникална е :-)))
Много добра идея! Класическа рецепта, а колко различно изглежда! Само аз винаги слагам малко мазнина между всяка кора (масло/олио), за да не се слепят и станат глетави - при класическата баница - не е ли добре и тука така?
Страхотна рецепта,правя я за пореден път и става уникална
Супер.. стана вкусно
Страхотна рецепта,Благодаря,винаги се получава пухкава.
Публикуване на коментар