неделя, 15 юли 2012 г.

Доматени гювечета в микровълнова

  Много лесно,експресно и леко ястие,подходящо за летните горещини,когато не ни се стои дълго край печките.Става за броени минути и е толкова свежо и вкусно!

Продукти за две порции:
4 средно големи домата
150г сирене
100г колбас,наденичка,шунка или бекон,каквото предпочитате
4 яйца
олио,сол
клонче прясна чубрица
по желание люта чушка и малко кашкавал

  На доматите се отрязват капачета и се издълбава вътрешността с лъжичка.Капва се по малко олио във всяко доматче,натрошава се по малко сирене,добавя се колбас,нарязан на кубчета и листенца чубрица.Отгоре внимателно се чуква по едно яйце.Посолява се и по желание се добавя парченце люта чушка и малко кашкавал.
  Готовите доматени гювечета се поставят по две в чиния и се запичат в микровълнова,докато побелее белтъка - в моята за 2мин. на 70% мощност за порция. 
   Не забравяйте,преди да печете яйцата в микровълнова да прободете леко всеки жълтък с остър нож,иначе търкането и чистенето на печката ви е гарантирано - яйцата гърмят!!!
   Готовите гювечета се сервират веднага.Добър апетит!

3 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Много ми харесаха!Прекрасни доматчета:))

Екатерина каза...

Веси, много са готини и лесни! Страхотна идея! Поздрави!

Kokona каза...

Чудесна, бърза идея за ястие:)
Харесва ми:) А за гърмящите яйца - патила съм си преди време, само от претопляне на вече готови гювечета. :)