събота, 11 юни 2011 г.

"РИБИ"

   Не,рецептата няма да е за риба,а за "Риби" -така се нарича в Естония  печеното от ребрената или коремна част на прасчо!Приготвя се лесно и се консумира още по-лесно и бързо!

Продукти:
2 парчета свински гърди(около 1,5кг)
прясно смлян черен пипер
2-3скилидки чесън
2 дафинови листа
едра сол
канап

  Подберете две хубави,не много мазни флаши гърди,по възможност с еднакъв размер.Ако месото ви е с ребра,се правят разрези,надлъжно по костта и ребрата се изваждат.
  От към вътрешната(коремна) част се правят недълбоки разрези,по късата страна.Цялото месо се натрива с едра сол и чер пипер,в надрезите се подпъхват парченца дафинов лист и счукан чесън.Двете парчета месо се захлупват,така,че разрезите да останат отвътре и се превързват стегнато с канап.Оставя се в хладилник за 2 часа.
    Пече се на покрита с хартия тава,без никаква течност,отначало на 200С,след 10 мин. фурната се намалява на 160С.Печенето продължава два часа.След като поизстине малко се освобождава от канапа и се нарязва на порции.

 Като изстине напълно е много подходящо за сандвичи,може да се нареже на тънки филийки.


4 коментара:

Iliana каза...

Ох, това изглежда супер апетитно! Направо е неустоимо...

vesi4ka каза...

:))),радвам се,че ти харесва,Илианка,и ние много го тачим това месце ...

на гости в моята кухня /Mim's sweet things каза...

много апетитно!
поздрави и хубава вечер

Соня Шатева - Моето сладко хоби каза...

Много добре изглежда.Моят съпруг ще го оцени по достойнство!Поздрави, Веси!