петък, 18 юли 2014 г.

Свинско с билки, печено в мултикукър

   За това печено избрах дебело парче свински гърди, с много леки прожилки от мазнина, но може да се използва и плешка, бут или врат. Резултатът винаги ще е перфектен - натурално, нежно, ароматно месо, без химии и консерванти, вкусно, както топло, така и студено - на сандвичи и в салати. У дома много се хареса, унищожи се за отрицателно време и скоро ще има повторение!
   Печенето в мултикукър е много удобно - поставяш месото, затваряш капака и забравяш за час. А след това .... ммм..... ароматите в кухнята са неустоими, иска ти се по-скоро да си резнеш парченце сочно, благоуханно месце!


Продукти:
1 - 1,200кг  свинско месо(цяло парче - гърди, плешка, бут или врат)
розмарин, мащерка, риган
чубрица, черен пипер, синапено семе, едро смлян червен пипер
дафинов лист, сол


   Месото се измива и подсушава. Осолява се на вкус, завива се в свежо фолио или плик и се прибира в хладилник за 12 часа.
   Билките и подправките се наситняват и разбъркват. Отлежалото месо се овалва в подправките и отново се завива. Оставя се на стайна температура за час, след което се поставя в купата на кукъра, без мазнина, без вода или друга течност. Уредът се включва на 60мин. на програма "Печене". По време на печенето няма нужда от наглеждане, няма опасност да загори.


    След час ще имате най-крехкото печено месце! Може да оставите уреда да работи в режим "Подгрев", докато стане време за сервиране или да изключите и да оставите месото да се охлади напълно. След това с него,  нарязано на тънки резенчета ще направите най-вкусните сандвичи за любимите си хора!
   Добър апетит!




3 коментара:

Aurelia Nasirova каза...

Страхотно предложение! А за тези които нямат кукър?..На фурна предполагам също ще стане хубаво.

vesi4ka каза...

Ари, тези които нямат кукър могат да запекат месцето във фурната.На 200С, в тава с хартия за печене. Също става мноОого вкусно!!!

janipetrova каза...

Благодаря за рецептата:) Месцето стана чудничко:) Макар и да го сготвих с контрафиле и да нямах толкова часове за престояване в хладилника.