събота, 10 ноември 2012 г.

Мариновани гъби

Продукти:
500г пресни печурки
80мл ябълков или винен оцет
120мл олио или зехтин
2-3 скилидки чесън
1ч.л. сол
2ч.л. захар
4 дафинови листа
10 зърна чер пипер
5-6 пъпки карамфил(по желание)
копър(по желание)


  Гъбите се измиват, по-едрите се срязват на две или четири,
дребните се оставят цели. Чесънът се пресова. Всички продукти се насипват в касерола или по-дълбок тиган,
 поставя се капака и се нагряват на среден огън. След като заври, огъня се намалява на минимум и гъбите се варят още 5 мин. Охлаждат се и се прибират в буркан, в хладилник за 4 часа, след което са готови за консумация. Добър апетит!


































































 Източник

5 коментара:

María каза...

Que ricos se ven estos champiñones, tomo buena nota de ellos, me han gustado mucho. Besicos

Lulu каза...

Обожавам подобни гъби! Страхотни и много апетитни снимки!

avocett каза...

Ех, как ми се приядоха сега такива гъби!
Баба преди правеше често, но това беше мнооого отдавна.

Запазвам си рецептата и скоро ще я пробвам!
Благодаря, че я сподели !

vesi4ka каза...

Благодаря ви,Lulu,Avocett!
Усмихнат ден от мен!

Марина и Георги каза...

Обожавам такива гъбки :) Зимата ги пълня със топено сиренце и стават невероятни.

Хубав ден!