понеделник, 19 ноември 2012 г.
Овесена каша с "карамелени" ябълки
Продукти за 2 порции:
1ч.ч. овесени ядки
1/2ч.ч. прясно мляко
1/2ч.ч. вода
щипка сол
1 голяма ябълка
2-3с.л. кафява захар
20г краве масло
Овесените ядки се заливат с млякото и водата, добавя се щипка сол. Сваряват се за 5мин., покриват се с капак и се оставят да се задушават.
Ябълката се обелва и нарязва на кубчета. В малко тиганче се разтопява маслото, добавят се захарта и ябълките. Нагрява се, докато ябълките придобият лек "карамелен" цвят.
Сервира се овесената каша, гарнирана с "карамелените" ябълки. По желание може да се поръси с канела.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Много обичам такива каши и с удоволствие бих опитала и тази :)
Здравейте и благодаря за чудесната рецепта - аз замених ябълката с круша и редуцирах захарта до 1 чл. и за първи път успях да сложа овесени ядки в устата на дъщеря ми :) (1г.6м.)Усмихната вечер!
Публикуване на коментар