неделя, 22 април 2012 г.

Козуначен пудинг в микровълнова

   Ако ви се хапва нещо
сладичко,приготвено
набързо и имате изостанал козунак,може да си приготвите това лесно десертче.
Вариантите и комбинациите с плодове и топинги са безброй много!







За 2 порции:
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1 с.л. захар
1 дебел резен сух козунак
1 ябълка
(банан,портокал,ягоди и т.н)
1 ванилия
краве масло за намазване на формите
    Млякото се затопля в МВ.Разбиват се яйцето и захарта с тел,добавя се топлото мляко и ванилията.Козунака се нарязва на кубчета и се залива с яйчената смес.Оставя се да набухне за малко.Ябълката се нарязва на малки кубчета.Добавя се при козунака.Вместо ябълка може да се използва всякакъв друг плод или даже шоколад.
   Сместа се разпределя в две  формички за крем-карамел,подходящи за микровълнова,
предварително обилно намазани с краве масло.Пекат се в МВ за 6мин. на 60%мощност.Оставят се за още 2-3мин. вътре,без да се отваря.
  Готовите пудинги се обръщат в чинийки или се сервират направо в чашките,с топинг,сладолед или гарнирани с лъжичка сладко по избор.

3 коментара:

Поли каза...

много ми хареса рецептата. Ще я пробвам и аз

Pavlety каза...

Ах, че вкусно изглеждаа, ако нямах току що приготвен сладкиш, веднага щях да пробвам твоя пудинг!

Анонимен каза...

Аз го правя в кексова форма, с пропорциите за крем карамел, като начупвам козунака във формата, добавям плодове от някакво сладко и заливам със сместа. Пека във фурна на водна баня.