събота, 28 април 2012 г.

Пълнени пилешки кожички

   Лесна рецепта за разнообразяване на ежедневното меню.Пълнежа може да бъде най-различен - гъби,зеленчуци,ориз и т.н.У нас най-тачени са картофите,затова и най-често пълня с тях.

Продукти:
1кг.картофи
1тарелка пилешки кожички
200гр.сирене или кашкавал
чубрица,чер пипер,сол

   Картофите се настъргват на едро и се посоляват.Добавя се настърганото сирене или кашкавал и подправките.Кожичките се измиват и подсушават.Напълват се и се завиват сармички,като се забождат с клечки за зъби за устойчивост.Нареждат се в тавичка с шева надолу,налива се малко вода и се запичат в гореща фурна до зачервяване - поне 40мин.
   Гарнират се със свежи зеленчуци.

5 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Оххххххх,така обичам пилешки кожички..............А и с такива хубави съставки си ги напълнила,вече запреглъщах:)Поздрави за прекрасната рецепта!

Kokona каза...

Много обичам тази холестеролна бомба - кожичките, но все не смея да си купя - видимо, през замразената обвивка не мога да позная качеството им.
Твоите привидно са неустоими. Черпя се виртуално :)

Зорница М. каза...

Тук е пълно с идеи! На тази хрупкава кожичка кой може да устои?!

Анонимен каза...

Лелеее ама с тая рецепта Вие направо "убихте рибата" ! :) Както казва Милена Поппетрова в първия коментар "запреглъщах" ....! Едвам ще изтрая на раотната събота да я пробвам рецептата! Поздрави, и весели празници!

Анонимен каза...

Стават чудесни!! Страхотна рецепта.