сряда, 3 август 2011 г.

Почти крамбъл с праскови и червено френско грозде

   Всички знаем как се приготвя крамбъл - плодове и трохички от брашно,захар и масло.А аз както винаги,търсейки лесния начин,измених малко на традиционната рецепта и приготвих крамбъла с ... бисквити.Лесно и вкусно,а вариациите с аромата и вкуса на хрупкавата коричка са много - колкото и видовете бисквити!

Необходимите продукти за 4 порции:
2-3 праскови,
шепа червено грозде,
1/2пак.чаени бисквити,
1/2пак.масло,
захар или мед на вкус.

   Формичките се намазват обилно с масло.Прасковите се нарязват и разпределят в тях.Разпределя се и гроздето,почистено от чепките.Посипват се със захар на вкус,може да се използва и мед,а ако плодовете са сладки даже и без нищо.
    Останалото масло се стопява и се смесва с натрошените бисквити,да се получат трохи.Посипват се върху плодовете.Крамбълчетата се запичат в загрята фурна 20-25мин.


     Много е вкусно с топка сладолед!














3 коментара:

Еликсир каза...

А,браво!Много оригинална и обещаващо вкусна идейка ти е хрумнала,Весе!Ще трябва да пробвам и аз този вариант!

Хубав ден!

pep-4o каза...

Аааа, Веси, чудна идея е това с бисквитените трохи - наистина лесно звучи :)
А както и не намирам привърженици у нас на плодовите десерти - така ще мога да си направя малко количество. пък и същите формички си имам :)))

Поздрави и хубав ден!

vesi4ka каза...

Благодаря ви,Еликсирче,Пепи,нали знаете - "по-простичко и по-лесничко" е моя девиз :)))
Хубав и усмихнат ден и на вас!