събота, 15 март 2014 г.

Ягодови пастички


Продукти:
4 яйца
150г захар
1 ванилия
100мл олио
150мл прясно мляко
250г брашно
1 бакпулвер

за крема:
500мл прясно мляко
100г захар
1 пакетче ягодов пудинг
100г краве масло
200г ягоди



   Фурната се загрява на 180С. Тавичка с размери 25х35 се застила с хартия за печене.
   Яйцата се разбиват със захарта и ванилията, добавят се последователно олиото, млякото и смесеното с бакпулвера брашно. Тестото се излива в тавичката и се изпича до зачервяване. Докато е топъл, блатът се надупчва с дръжката на дървена лъжица или друго подходящо.

   За крема - малка част от млякото се разбърква с пудинга. Останалото мляко се кипва със захарта, добавя се нишестената смес и се вари до сгъстяване. След отдръпване от котлона се добавя маслото да се разтопи. Кремът се излива върху надупчения блат. Отгоре се нареждат нарязаните ягоди и леко се притискат да потънат. Сладкишът се охлажда напълно преди да се нареже на пастички.
   Да ви е сладичко!



   Източник!

3 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте искам да попитам кога се слага маслото, след като се надупче сладкиша ли? Ще съм ви благодарна ако ми отговорите.

vesi4ka каза...

цитат: "След отдръпване от котлона се добавя маслото да се разтопи."

Маслото се добавя в горещия крем. След това с него се залива надупчения сладкиш.

Viki Ivanova каза...

Много е як и вкусен този сладкиш, за втори път ще го правя, рецептата е точна и много сполучлива