четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Шоколадово руло с кокос

  Харесвам комбинацията шоколад и кокос, а и нали обичам да експериментирам, та така стана и с това рулце - приготвих го по тази технология за едновременно печене на блат и пълнеж. А ето и продуктите за тавичка с размери 25х35см:


250г безсолна извара или крема сирене
1 яйце
50мл* захар
50г кокосови стърготини
1 ванилия

3 яйца
100мл захар
2с.л. олио
2ч.л. течен шоколад
100мл брашно
1ч.л. бакпулвер
2ч.л. натурално какао

100мл сладкарска сметана
200г течен шоколад

*  Захарта и брашното меря с мярка за обем(разграфена чаша), така е много удобно.

   Тавичка с размери 25х35см се застила с хартия за печене, която леко се намаслява.
   Фурната се включва да загрява на 180С.
    В купата на пасатора се поставят изварата, яйцето и захарта и се пасира до гладък крем. Добавят се кокосовите стърготини и ванилията и се разбърква с лъжица. Получената смес се изсипва в тавата и се разпределя на тънък пласт.
   Яйцата и захарта за блата се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се олиото и течния шоколад. Над сместа се пресява брашното, смесено с бакпулвера и какаото. Тестото се разбърква внимателно с лопатка и се излива върху кокосовия крем. Пече се, докато бодната клечка за зъби излиза суха. През първите 15мин. фурната не се отваря!
    Горещият блат се обръща върху навлажнена кърпа,освобождава се от хартията и се навива на руло. Оставя се да се охлади напълно.
   Сметаната се разбива на твърда пяна, добавя се течния шоколад и с крема се намазва изстиналото руло. Може да се украси с настърган шоколад, капки или пръчици.
   Да ви е сладко!

12 коментара:

Galya Davidova каза...

Здравейте, рулото изглежда невероятно, обаче в къщи не обичат кокос. Би ли могло да не се слага кокоса, или евентуално да се замени с нещо друго но да не са и ядки? Благодаря предварително.

tillia каза...

И предишното руло ме впечатли с технологията си - бързо и вкусно!
С тази рецепта показваш още веднъж универсалността й!
Спокойна вечер!

Elti каза...

Много вкусно звучи, Веси! Много удобна технология - ще се възползвам. И рецептата ще спретна, че много ми хареса. Поздрави и топла вечер!

Luchiya каза...

Страхотно рулце! Много вкусничко звучи :-)

Иглика каза...

Прекрасно е, а щом има и кокос, просто не може да му се устои!

vesi4ka каза...

Благодаря, момичета! :)
Галя, можеш да не слагаш кокос, но тогава увеличи малко количеството извара и сложи 1 лъжичка нишесте за плътност.

Sonya Shateva каза...

Наистина интересна технология, Веси!Изглежда много добре и явно вкусно!Поздрави!

Ани каза...

Разкошно рулце Весе!

Galya Davidova каза...

много благодаря за бързия отговор, ще се възползвам от рецептата, след два дни имам два поредни дни рожденички :)

Bety каза...

Веси, много вкусно звучи това рулце! И страхотна снимка на парченцето си направила!

Rosita Vargas каза...

Muy hermoso y bien hecho,abrazos desde el sur de Chile.

vesi4ka каза...

Muchas gracias por las buenas palabras, Rosita! Abrazos!