сряда, 12 октомври 2011 г.

Некулинарно:да сгънем найлоновите торбички

   След забраната на масовата употреба на найлоновите торбички,силно се надявам, безразборното им използване и изхвърляне в природата да бъде сведено до минимум.За пазар вече използваме старите,платнени екоторбички или онези симпатични ретро мрежички,но все пак понякога,за някои стоки се налага употребата и на найлоновите чантички.И не е излишно в дамската си чанта да имате под ръка такава торбичка,за да я използвате повторно,а не отново да получите нова в магазина.
   А сега ви представям един лесен и удобен начин за съхранение на наличните вече найлонови торбички - дори и в къщи,те ще заемат значително по-малко място,отколкото,ако са събрани намачкани в чантичка или чекмедже,а в дамската чанта ще са почти незабележими:


   Торбичката се сгъва по дължина на две,на четири.От дъното започва да се сгъва на триъгълник,докато се нагъне цялата.Дръжките се сгъват наобратно и се попъхват в получилото се джобче.Триъгълничето е готово!

5 коментара:

fedora каза...

Хих, и аз така ги сгъвам, от няколко години насам - вуйна ми, след като се върна от Гърция, ме светна как си сгъвали там торбичките и наистина много по-малко място заемат така.
Много добре си онагледила процеса, поздравления :)

Черпак с мерак каза...

Веси много полезна публикация благодаря ти.Аз обикновено ги навивам на пръсти и загъвам крайчеца в кръгчето.Ще опитам и твоя начин поне за чантата е по практично.
Лека и спокойна нощ!

Роси каза...

Весеее,ама имаш нерви за такова прецизно сгъване,браво!Аз ги натъпквам в една висока кръгла метална кутия и си вадя от нея.А на пазар ги държа в багажника.Все пак гледам и аз да не купувам,а да ползвам многократно.

Лека нощ пожелавам!

ninfil каза...

Добра идея и ще отнемат по-малко пространство.Моите ги тъпча в една по-голяма торба и ровя ,докато намеря подходящата за целта. Ще пробвам този начин, но наистина ще ми отнеме време,докато въведа в ред всички:) Благодаря за полезната идея!
Лек и ползотворен ден!

Мъх каза...

Това го видях в една къща, която бяхме резервирали за някакви празници!Чудесна идея!