понеделник, 20 октомври 2014 г.
Бъркан(мързелив) тутманик
Продукти:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1/3 кофичка олио
2 кофички брашно
200г сирене
Загрейте фурната до 200С.
Разбийте леко яйцата с тел. Разбъркайте содата в киселото мляко и добавете при яйцата. Добавете олиото и солта. Пресейте брашното и разбъркайте. Накрая в тестото добавете натрошеното сирене. Намажете с мазнина голяма тава - 30-32см, поръсете я с брашно. Излейте сместа и заравнете. Изпечете тутманика до зачервяване. Покрийте с кърпа за няколко минути и после нарежете на парчета. Сервирайте с гъсто кисело мляко!
Добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Точно такива рецепти харесвам - бързи и лесни.По подобна рецепта правя тутманик за закуска, в тестото слагам маково семе или ким и става много вкусен.
Поздрави !
Здравейте!
Посочените количества "1/3 кофичка олио" и "2 кофички брашно" мерите с мярка - празната кофичка от киселото мляко или се бъркам нещо ?
Да, точно така, мярката е кофичката от киселото мляко. Много е удобно.
Ели, от една порода сме! :)
Веси, благодаря за тази вкусна рецепта..Чуден е !
Публикуване на коментар