петък, 24 октомври 2014 г.

Шоколадови калпачета



Продукти:
370г какаови бисквити(Зaкуска)
2с.л. какао
150г подсладено кондензирано мляко
50г краве масло
1-2с.л. захар
1-2 с.л. портокалови корички(кандирани или от сладко)
1с.л. коняк
1ч.ч. кокосови стърготини
100г шоколад
100г печени белени лешници



    Смелете бисквитите.Добавете какаото, кондензираното мляко, мекото масло, нарязаните на дребно портокалови корички, коняка и омесете мека, лепнеща смес. Ако е много суха добавете 1-2с.л. прясно мляко или още малко кондензирано. Опитайте на вкус и подсладете допълнително с малко захар.Приберете в хладилник за 10-15мин.
   От охладеното бисквитено тесто оформете топчета, колкото орех, сплескайте леко, оваляйте в кокос и направете малка вдлъбнатина в средата. Поставете във всяко "калпаче" по един лешник.

   Стопете на водна баня половината шоколад, отдръпнете от огъня и добавете към него останалия, начупен на дребно. Разбъркайте с тел, докато се хомогенизира. Поставете в шприц и облейте всяко лешниче.
Оставете сладките да стегнат в хладилник и поднесете!
   Да ви е сладичко! 

1 коментар:

Анонимен каза...

Лесни за приготвяне и много вкусни! Цвета