вторник, 5 август 2014 г.

Гъста зеленчукова супа(студена)

   Лятото е в разгара си, температурите навън предразполагат  към по-лека, лесносмилаема и освежаваща храна. Тази супичка е точно такава - лека, богата на витамини, богата на целулозни влакна, нискокалорична, със свеж вкус и богат аромат! Приготвена в мултикукър Panasonic, ще ви отнеме броени минути - колкото да подготвите продуктите, да ги поставите в уреда и да настроите времето за готвене. А след това може да се отдадете на пълноценна почивка и на любимите си занимания - Panasonic готви за вас!

Продукти:
1/4 малка зелка
1 тиквичка
1 главичка лук
1 морков
2 пиперки(зелена и червена)
1 купа зелен боб
зехтин
сол
заквасена сметана
лимон
копър по желание



   Всички продукти нарежете на дребно - лукът и моркова на малки кубчета, тиквичката на резенчета, зелето, боба и пипера на ивички. В купата налейте малко зехтин, изсипете нарязаните лук и моркови, поставете я в уреда с леко завъртане обратно на часовниковата стрелка, затворете капака и включете програма 6-"Експрес" за 10мин. След като лукът и морковите са омекнали, добавете останалите зеленчуци, залейте ги с топла вода, колкото да ги покрие леко, добавете сол на вкус и отново затворете капака. Настройте кукъра на програма 5-"Супа" и време - 1 час.
   След като супата е готова, охладете до стайна температура и приберете в хладилник да престои поне 2-3 часа - зеленчуците отдават максимално ароматите си, вкусът става по-наситен и богат. 
   При сервиране гарнирайте с лъжица заквасена сметана, резенче лимон и посипете със ситно нарязан копър. Свежо, ароматно, засищащо!
   Добър апетит!

   Можете да си закупите този уред от тук!


1 коментар:

Francesca Parise- In my sweet kitchen каза...

Beautiful and good this recipe. I will make sure. I'm your follower. Hello.