събота, 23 февруари 2013 г.

Хлебчета с картофи и извара


Продукти за 8 хлебчета:
21г прясна мая или 7г суха
1/2ч.ч. топла вода
1ч.ч. топло мляко
1ч.ч. настърган сварен картоф
1/2ч.ч. извара
2ч.л. сол
1ч.л.мед
1 яйце
1/2ч.ч. олио или разтопено масло
около 5ч.ч. бяло брашно

200г сирене 

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Шоколадово руло с кокос

  Харесвам комбинацията шоколад и кокос, а и нали обичам да експериментирам, та така стана и с това рулце - приготвих го по тази технология за едновременно печене на блат и пълнеж. А ето и продуктите за тавичка с размери 25х35см:

понеделник, 18 февруари 2013 г.

Питки "Маргаритки"



    Питки с формата на маргаритки с кренвирш, яйце и кашкавал. За направата им може да използвате любимото си тесто с мая. Аз ги направих по тази рецепта:

сряда, 6 февруари 2013 г.

Парижанки


        Разкошни, пухкави, мекички кифлички с пълнеж от  "Creme de Parisienne" или по-простичко казано - Парижанки! Рецепти за тези прелестни кифлички има безброй в мрежата, аз ползвах своя импровизация за тестото, а крема е взаимстван от тук.

Продукти:
за тестото
200мл топло мляко
20г прясна мая
80г захар
щипка сол
2 белтъка
50г краве масло
ванилия
около 400г бяло брашно

за крема
350мл прясно мляко
2 жълтъка
2с.л. с връх царевично нишесте
4с.л. захар
ванилия
40г краве масло
50г бадеми
1с.л. лимонов сок