1кг картофи
20г краве масло
5 яйца
300г кашкавал
1 глава лук
500г кайма
чубрица, черен пипер
олио, галета
Картофите се обелват, сваряват и намачкват на пюре. Добавят се яйцата, маслото и 100г настърган кашкавал. Сместа се посолява на вкус. Голяма правоъгълна тава се застила с хартия, която се намаслява и поръсва с галета. Картофената смес се разстила на тънък пласт. Поставя се в загрята на 180С фурна за 20-25мин.
През това време в загрята мазнина се запържва ситно нарязаният лук, добавя се каймата, пържи се, докато остане на мазнина. Подправя се с чубрица и прясно смлян черен пипер, посолява се на вкус.
Изважда се тавата от фурната и каймата се разпределя равномерно върху картофения блат. Върху нея се настъргва още 150г кашкавал. Навива се на руло като се надига хартията и постепенно се отделя от нея. Ако много пари ползвайте кухненски ръкохватки или го оставете леко да се охлади. Настържете отгоре останалите 50г кашкавал и върнете във фурната под грил реотан да се запече до зачервяване.
Сервирайте нарязано на порции с гарнитура по желание.
Добър апетит!
5 коментара:
Много апетитно! Прекрасен обяд или вечеря!
Поздрави!
Чудесно предложение ... и много апетитно изглеждащо!
Прекрасна идея! Почти като руло стефани, но с каймата отвътре!
Тази вечер го направихме....много вкусно нещо!
Тази вечер направихме това руло и наистина е превъзходно ястие!
Публикуване на коментар