По тази стара рецепта пека заешко месо от ... доста отдавна.Много се харесва на всички,месцето става нежно,ароматно и много вкусно!
Продукти:
1,2-1,5кг заек
100мл.олио
1с.л.без връх сол
2с.л.сладък червен пипер
1/2ч.л.смлян чер пипер
клонче прясна чубрица(ако няма,може и суха)
1ч.ч. червено вино
1ч.ч.вода
1 голяма глава чесън
1 голяма глава лук
Заека се измива, изкисва и се подсушава.Нарязва се на порционни
парчета.
В купичка се смесват солта,червения и черен пипер и олиото.Всяко
парче месо се натрива със сместа - аз топвам парчето в купичката и с
пръсти хубаво втривам.Намазаните парчета се нареждат в тава за
печене(ако е глинен съд още по-добре).Клончето чубрица се подпъхва под
месото.Чесъна се почиства само от външната люспа и скилидките се
нареждат наоколо.Лука се нарязва на едро и също се слага при
заека.Внимателно отстрани се наливат виното и водата,за да не измият подправките от месото.Запечатва се плътно
с фолио и се пече 1,5часа на 160-170С.Времето за печене зависи от
възрастта на зайчето,пробвайте с вилица готовността на месото.Накрая се
разгъва и се дозапича 10мин.
6 коментара:
Преди година имахме толкова много зайци, иска ми се да знаех тази рецепта тогава, изглежда полкова вкусно!
Хубави почивни дни!
Обожаваме заешко. А това е една чудесна рецепта!
Поздрави!
страхотно изглежда заешкото, Веси!
Имам още някоя бройка, ще се възползвам от рецептата ти!
Поздрави и хубава нова седмица!
ПП: Махни проверката с думи, моляяя
Чудесна рецепта, Веси!
Благодаря ви,EdiLina,Краси,Пепи и Кате!
Спокойна и вкусна вечер ви пожелавам!
Сигурна съм ,че ястието е много вкусно!
Заешкото месо ми е любимо.
Поздравявам те за хубавата рецепта!
Снимките са много апетитни!
Хубава вечер!
Публикуване на коментар