сряда, 27 януари 2016 г.

Супа от пилешки воденички

Продукти:
500г пилешки воденички
1 глава лук
1 морков
2-3 картофа
1ч.ч. фиде
1 жълтък
1/2ч.ч. кисело мляко
чубрица
черен пипер
магданоз
олио
сол


   Воденичките се измиват, заливат се със студена вода, добавя се половин глава лук и лъжичка сол и се варят в тенджера под налягане, в продължение на 50мин. след затварянето на клапана.
   В друга тенджера се задушават с малко олио нарязаните на дребно лук и морков. След като омекнат се добавят картофи на кубчета. Запържва се още 5-10мин. като често се разбърква. Зеленчуците се заливат с бульона от варенето на воденичките. Супата се подправя с чубрица и прясно смлян черен пипер. Ако има нужда, се посолява допълнително. Добавят се и нарязаните на ситно воденички. Оставя се да къкри на слаб огън до омекването на картофите. Накрая се добавя фидето. Супата се доварява 10-на минутки и се отдръпва от огъня. Застройва се с разбитите кисело мляко и жълтък. Поръсва се магданоз и се оставя за няколко минутки да поеме всички аромати.
   Добър апетит!


1 коментар:

Aurelia Nasirova каза...

Весе, чудна супичка! Обожавам воденички. Купичките са невероятно красиви! Преписах си я, ще се готви!