сряда, 16 декември 2015 г.

Салата от червено цвекло

Продукти:
3-4 малки глави червено цвекло
1 скилидка чесън
клонче пресен копър
майорана
1ч.л. захар
винен оцет на вкус
зехтин Extra virgin
прясно смлян черен пипер
сол



   Подберете млади, нежни глави червено цвекло. Обелете ги и измийте със студена вода. Нарежете на много тънки кръгчета, като за чипс. Нарежете на тънко и скилидката чесън. Добавете останалите продукти и разбъркайте. Оставете цвеклото да се маринова поне 4 часа на стайна температура, като разбърквате периодично. Съхранявайте в хладилник до една седмица, в добре затворен съд.
   Добър апетит!

   Адаптирано от тук!

Няма коментари: