четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Кексчета с тиква и течен шоколад


Продукти;
2ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1ч.ч. захар
щипка сол
1/2ч.л. канела
1/2ч.л. настъргано индийско орехче
1/4ч.л. джинджифил

2 яйца
1/2ч.ч. олио
1/2ч.ч. кисело или прясно мляко
1ч.ч. сварена или печена тиква(пюрирана)

200г течен шоколад

  Сухите съставки се смесват и разбъркват добре. В друга купа се разбиват с тел мокрите съставки - яйца, олио, мляко и пюрето от тиква. Двете смеси се съединяват и объркват. Формичките за кексчета се пълнят с тесто до 2/3 от обема си. Във всяка се поставя и по една чаена лъжичка течен шоколад. С помощта на клечка за зъби шоколада се разбърква с тестото, като се образуват мраморни шарки.
   Кексчетата се пекат в загрята фурна на 180С(160С с вентилатор) до суха клечка. Охлаждат се на решетка.
   Да ви е сладичко!

3 коментара:

Sefa Gencal каза...

Merhabalar, kabaklı çikolatalı kekinizin çok leziz, çok iştah açan bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Wafi каза...

Ооооо това със сигурност е много вкусно и ще се пробва! :)

vesela каза...

Чудесни са и кексчетата!