събота, 7 февруари 2015 г.

Пилешки крилца с корнфлейкс


   Обичате ли онези хрупкави, ароматни късчета пилешко от KFC? Вкусни са, нали? Сега може да си ги приготвите и у дома и да им се насладите напълно! Рецептата е с крилца, но със същия успех може да се приготвят бутчета или гърди.

Продукти:
1 кг пилешки крилца
1с.л. сол
2-3с.л. брашно
1/2ч.л. куркума
малко черен пипер
малко червен пипер
2 яйца
1ч.ч. корнфлейкс
олио за пържене

   Почистете и измийте крилцата. Нарежете ги на парченца(по ставите). Поставете ги в тенджера, залейте с вода и добавете лъжица сол. Поставете ги на котлона и кипнете. Отстранете веднага от огъня и ги оставете да изстинат.
  Разбъркайте брашното с подправките. Може да добавите аромати по свое желание и вкус. Оваляйте крилцата в брашното.
  Разбийте яйцата, натрошете или смелете корнфлейкса. Потопете всяко парче месо в яйцето и оваляйте в корнфлейкса. Наредете готовите крилца на поднос и ги оставете за 30мин. Обърнете ги веднъж и от другата страна. Защо се прави това? Яйцето, в което са потопени късчетата засъхва, стяга и панировката прилепва добре. Така по-малко от нея ще изпадне при пърженето, мазнината ще остане чиста и няма да загори.
   Сгорещете олио(маслена баня) или фритюрник и изпържете крилцата за кратко - 3-4мин. до златисто. Извадете на кухненска хартия да попие излишната мазнина и поднесете топли със сосове по желание и прясна салатка!
   Добър апетит!

5 коментара:

traiana каза...

Супер! Обожаваме ги, но сега вече ще си ги правим вкъщи:) Хубава седмица!

Luchiya каза...

Много ми харесва рецептата и ще пробвам!

vesi4ka каза...

Хубава и усмихната седмица и на вас, момичета! :)

pep-4o каза...

чудесни са! Ще пробвам тази хитринка с отлежаването, че иначе все ги прегръщам с длани да залепва корна по тях по-добре и не пада.
Хубава седмица, Веси!

Svetlana каза...

Това ми е любимо! Имам само едно питане. Мисля да ги направя, но с гърди. И при тях ли трябва да се слага вода и да кипват?
Поздрави! Изглеждат страхотни!