петък, 4 януари 2013 г.

Руло от свински гърди

Продукти:
1,5кг свински гърди без кост
едра сол на вкус
дафинов лист
черен пипер
бахар
чесън
синапено семе
канап



  Месото се измива и подсушава. Натърква се със сол и счукан чесън. Поръсва се с начупения дафинов лист, счукани зърна бахар и черен пипер. Завива се на руло и се превързва стегнато с канап. Отвън се овалва в синапено семе.  Оставя се да престои в хладилник поне 2 часа.
   Фурната се загрява на 200С, приготвеното руло се поставя в тавичка с хартия за печене. Не се налива никаква течност. Пече се около 2 часа, до хубаво зачервена коричка.
  Може да се консумира горещо, но е хубаво и студено, нарязано на тънки резени.

4 коментара:

Luchiya каза...

Много апетитна коричка!

Анонимен каза...

Здравейте,
Изглежда много вкусно!
Бихте ли пояснили дали се пече без фолио?

vesi4ka каза...

Пече се без фолио, поставено на хартия за печене. Без течности и мазнина.

Анонимен каза...

Благодаря за бързия отговор! Ще го пробвам в скоро време :)
Хубав ден!