
Докато се пържат чушките си обелвате и нарязвате на дребно два-три големи домата.Почиствате си и 2-3 скилидки чесън.
В същата мазнина се слагат смачканите скилидки чесън,така по-добре се отделя аромата им.След 1мин. се добавят и нарязаните домати.Соса се посолява на вкус и се добавя 1-2 ч.л.захар.Оставя се на огъня,докато се сгъсти и остане само на мазнина.Накрая се добавя едно яйце и се разбърква да стане "на конци".Яйцето придава допълнителна плътност и вкус на соса.Готово!
Задушените пиперки може да върнете обратно в тигана,да се овкусят или да сервирате направо в чиниите и да добавите сос до тях.И по двата начина е вкусно!
2 коментара:
Ау, изглеждат възхитително вкусно!!!
Така си е - от наш'то си по-убаво нема :))
Чудесно ястие си приготвила, Весичка :)
Весенце,много любима гозба виждам днес при теб!
Аз обаче все сиренце й слагам,но ще опитам сл. път по твоя начин,с яйце!Благодаря за идеята!
Спокойна вечер пожелавам!
Публикуване на коментар