Продукти:
3 яйца,
250мл топло мляко,
20гр.прясна мая,
1/2ч.ч.захар,
2с.л.подсладител,
1/4ч.л.сол,
1/2пакетче масло,
около 600-700гр.брашно,
3-4с.л.олио,
настъргана лимонова кора,
1 ванилия,
100гр.шоколад с лешници.
Маята и 1с.л.захар се размиват в топлото мляко, добавя се 1/2ч.брашно и се оставя да шупне. 2 яйца и 1 жълтък се разбиват със захарта, маслото се разтопява, брашното се пресява 2 пъти. В брашното се прави кладенче и се сипват шупналата мая, яйцата със захарта, разтопеното масло, подсладителя, лимоновата кора и ванилията. Замесва се тесто, като се добавя брашно, докато престане да лепне, след което ръцете се топят в затоплено олио и се измесва продължително. Оставя се на топло, покрито с кърпа да втаса, премесва се един път. Втасалото тесто се раздърпва на правоъгълен пласт, поръсва се с нарязания шоколад с ядки и се завива на руло. Поставя се върху хартия във вид на венче и се правят нарези с ножица през 2-3см, не много дълбоки. Втасва отново, намазва се с разбития белтък, поръсва се с едра захар или счукани орехи(лешници) и се пече на 160С с вентилатор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар