събота, 13 февруари 2016 г.

Пастет от пилешки дробчета

Продукти:
500г пилешки дробчета
100г краве масло
50мл прясно мляко
2 яйца
1скилидка чесън
1ч.л. сол
чубрица, мащерка, черен пипер и малко индийско орехче
1с.л. коняк(не е задължителен)



 
   Дробчетата се измиват и отцеждат от водата. Поставят се в купата на блендера. Маслото се разтопява и половината се налива при дробчетата. Добавят се останалите продукти и всичко се пасира до гладкост - става доста рядка смес. В по-дълбока тавичка се нареждат огнеупорни чашки или малки бурканчета. Напълват се до 3/4 от обема им. Ако искате по-фин пастет може да прецедите сместа. В тавичката се налива топла вода до половината на формичките и пастетът се пече в предварително загрята фурна 20-25мин. на 160С. Оставя се да изстине до стайна температура и се залива с останалото масло. Прибира се в хладилник да стегне.
   Поднесен с прясно изпечен хляб е чудесен!



3 коментара:

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

Обичам пастет!До момента не бях срещала рецепта с яйца.Звучи много интересно.Отива в списъка с планирани за близките дни :)

Dimitrina Simeonova каза...

Не се надявах, че ще излезе нещо, но стана много хубав. Със сигурност ще го правя и друг път.

Анонимен каза...

Правих го вече 3 пъти, страхотен става. Бързо се приготвя и после....само му се наслаждаваш. Е пращам в бурканчета и на близките. Използвам тези от Олинезко лютеница. Даже днес съм намислила пак да си направим.