събота, 19 март 2011 г.

Авголемоно

Това е традиционна гръцка супа,лесна за приготвяне и много вкусна.

Продукти:
2л.силен пилешки бульон,1 ч.ч.паста орзо.някакви дребни фигурки или 1/2 к.ч.ориз,3 яйца,1 лимон,магданоз.





Приготвяне:
Бульона се кипва,добавя се орзото(или ориза).Вари се до готовност и се отстранява от котлона.Яйцата и сока от половината лимон се разбиват,по малко се добавя от горещата супа,като се разбърква и накрая застройката се излива на тънка струйка в тенджерата.Връща се на огъня при непрекъснато разбъркване,като не се допуска да заври(ще се пресече).След като леко се сгъсти супата е готова.Добавя се нарязания магданоз.Сервира се охладена с резенче лимон.

4 коментара:

pep-4o каза...

Интересна супа, Весе! Без дурпго съм на лимонена вълна, ще трябва да я пробвам в тия жеги, че е бърза.

vesi4ka каза...

Мисля,че ще ти хареса,Пепи :)
Ако използваш готови бульончета е още по-бърза .
Приятен и весел уикенд!

Анонимен каза...

Ползвате готови бульончета?!Пълни са а консерванти,оцветители и прочие неща,това е престъпление срещу здравето ви.

vesi4ka каза...

Благодаря за съвета, ще си взема бележка ... :)