Вчера съфорумка от "Гответе с мен" ме подсети за тази лесна, даже може да се каже и мързелива рецепта за пиле. Интересен начин за печене, при това пилето се получава много диетично, приготвено без всякаква мазнина. Освен това е много удобно за съхранение в хладилник, направо в съда, в който се е пекло.
Продукти:
1 пиле(бройлер) около 1,2кг или различни части пилешко(бутчета, крилца, гърди)
2 буркана тип Омния
няколко зърна черен пипер
3-4 иглички розмарин
сол
алуминиево фолио
Пилето се нарязва на порции, осолява се и се нарежда в бурканите. Най-отгоре се пускат 2-3 зрънца чер пипер и няколко иглички розмарин. Може да използвате подправки по свой вкус. От алуминиевото фолио, сгънато на две се оформят капачки и се притискат добре по гърлото на бурканите.
Бурканите се поставят в студена фурна, в тавичка или направо на решетката и се пекат на 200С точно 1 час от включването (ако фурната загрява по-бавно - 1час и 10мин.). Оставят се да се охладят леко и пилето е готово. Може да се охладят напълно, тогава сосът се желира и се съхраняват в хладилник. Студеното месо е много вкусно на сандвичи или в салати.
13 коментара:
благодаря за идеята, за първи път виждам нещо подобно, но със сигурност ще го пробвам!!!
Ще се пробва, дано да стане като консервираното месо от бурканите на баба ми:)
Страхотна идея Сонче ,аз от отдавна тази рецепта бях си я заплюла ама се затри някъде .Благодаря ти за напомнянето ...твоето пиле е станало невероятно!
ПРЕКРАСЕН ДА Е ДЕНЯТ ТИ!
Вода слага ли се?
Не.
а получава ли се поне малко запечена коричка или е като сварено
И аз да питам:някаква мазнина слага ли се ?
Не, не се слага мазнина.
Ако пилето е качествено и не пусне много вода, се получава лека коричка.
и какъв е смисълът, нямате иенска тенджера ли
Е, не! Това ще го опитам още днес, но с домашно пиле и... ще импровизирам вероятно с подправките,(както обикновенно:))), но идеята е отново супер и ще търся как да се абонирам за блога ти!
Пак Благодаря!:)
Иванова
Kak се променя времето за печене, ако бурканите са по-малки?
Мая
Аз го правя с пилешки бутчета, предварително овкусени и го печа на 200 градуса почти 2 часа. Ако искате да издържи по дълго време без да се развали, веднага, след като го извадите от фурната, махнете фолиото и завийте капачките.
Аз го правя в глинен съд/гювеч, сигурно и много вкусно
Публикуване на коментар