сряда, 11 май 2011 г.

Агнешки(ярешки) котлетчета на скара

        Много нежни и ароматни се получиха!
 Продукти:
 по 3 котлета на порция(от агнешко или ярешко)
 1глава стар лук
1 клонка розмарин
2скилидки чесън
червен и чер пипер
зехтин
   Лука се настъргва,добавят се останалите подправки,зехтина,нарязания розмарин.
Оформят се котлетите - месото от ребрата се обрязва без да се прекъсва към месестата част до гръбнака.Ребрените кости се отрязват през средата,да са по-късички и всяко котлетче се отрязва напречно с по-едно ребърце.Висящата част месо се завива и забожда с клечка за зъби,получават се напълно нормални мини-котлетчета.Месото се намазва с кашата от подправки и се оставя да се маринова поне 12 часа,завито с фолио,в хладилника.
  Пекат се на не много силна скара от двете страни.Похапват се топли със свежа салатка!


2 коментара:

Maria Pepeldjiyska каза...

Страшно апетитни са котлетчетата!
С усмивка
Пепеляшка

vesi4ka каза...

Благодаря ти,Мария!
Хубав и изпълнен с усмивки празник ти пожелавам!
Веси