200г шоколад
90г краве масло
100г захар
3 яйца
200г бяло брашно
25г какао
1 бакпулвер
1ч.л. канела
за пълнеж:
2 пакетчета бонбони "Карамел Лакта"
пудра захар за овалване
Шоколадът, маслото и захарта се разтопяват на водна баня. Едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Отделно се пресява брашното с бакпулвера, какаото и канелата. Смесват се и се забърква много меко, лепнещо тесто. Купата се покрива със свежо фолио и се прибира в хладилник за 2 часа(може да престои в хладилника и повече).
От охладеното тесто с намокрени ръце се къса топче, колкото орех, разплесква се на дланта, в средата се поставя един бонбон "Лакта" и се завива, така че пълнежът да не се вижда. Оформените топчета се овалват обилно в пудра захар и се нареждат на хартия за печене. Сладките се пекат в гореща(180С) фурна, за 12-15мин. Изваждат се да се охладят на решетка(много са крехки, докато са топли).
Съхраняват се в добре затворен съд, метална кутия.
8 коментара:
Изглеждат като шоколадовите трюфел бисквити, но в допълнение с карамел...супер са!!!
Оле шоколадови бонбонки, че и с карамел. Това хич не е за изпускане!
Чашко е много симпатичен с таз премяна :)
Малко ми е особено смесването на канела и шоколад. Нито един път не ми е харесвала комбинацията. Но това с лактата е прекрасно хрумване и ще го използвам в най-скоро време.
Благодаря за чудесната рецепта!
Чудесно шоколадово хрумване, че и фотогенично даже:)
Какъв ли ще е вкуса на шоколад с канела, наистина трябва да се вкуси за да се разбере:)
Чудесни бисквитки,веднага грабват окото!Предполагам и много,много вкусни!Поздравления!
Estas galletas tienen que ser bocados de cielo, tienen una pinta maravillosa. Besicos
Много ми харесва комбинацията и сладките са станали чудни! Страхотни снимки!
Поздрави, Михаела!
Благодаря за хубавата рецепта но..нещо сгрешихи при изпичането се разляха.пак стана вкусно но беше като сладкиш а не сладки.Къде сгреших?
Публикуване на коментар