Харесвам комбинацията шоколад и кокос, а и нали обичам да експериментирам, та така стана и с това рулце - приготвих го по тази технология за едновременно печене на блат и пълнеж. А ето и продуктите за тавичка с размери 25х35см:
250г безсолна извара или крема сирене
1 яйце
50мл* захар
50г кокосови стърготини
1 ванилия
3 яйца
100мл захар
2с.л. олио
2ч.л. течен шоколад
100мл брашно
1ч.л. бакпулвер
2ч.л. натурално какао
100мл сладкарска сметана
200г течен шоколад
* Захарта и брашното меря с мярка за обем(разграфена чаша), така е много удобно.
Тавичка с размери 25х35см се застила с хартия за печене, която леко се намаслява.
Фурната се включва да загрява на 180С.
В купата на пасатора се поставят изварата, яйцето и захарта и се пасира до гладък крем. Добавят се кокосовите стърготини и ванилията и се разбърква с лъжица. Получената смес се изсипва в тавата и се разпределя на тънък пласт.
Яйцата и захарта за блата се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се олиото и течния шоколад. Над сместа се пресява брашното, смесено с бакпулвера и какаото. Тестото се разбърква внимателно с лопатка и се излива върху кокосовия крем. Пече се, докато бодната клечка за зъби излиза суха. През първите 15мин. фурната не се отваря!
Горещият блат се обръща върху навлажнена кърпа,освобождава се от хартията и се навива на руло. Оставя се да се охлади напълно.
Сметаната се разбива на твърда пяна, добавя се течния шоколад и с крема се намазва изстиналото руло. Може да се украси с настърган шоколад, капки или пръчици.
Да ви е сладко!
12 коментара:
Здравейте, рулото изглежда невероятно, обаче в къщи не обичат кокос. Би ли могло да не се слага кокоса, или евентуално да се замени с нещо друго но да не са и ядки? Благодаря предварително.
И предишното руло ме впечатли с технологията си - бързо и вкусно!
С тази рецепта показваш още веднъж универсалността й!
Спокойна вечер!
Много вкусно звучи, Веси! Много удобна технология - ще се възползвам. И рецептата ще спретна, че много ми хареса. Поздрави и топла вечер!
Страхотно рулце! Много вкусничко звучи :-)
Прекрасно е, а щом има и кокос, просто не може да му се устои!
Благодаря, момичета! :)
Галя, можеш да не слагаш кокос, но тогава увеличи малко количеството извара и сложи 1 лъжичка нишесте за плътност.
Наистина интересна технология, Веси!Изглежда много добре и явно вкусно!Поздрави!
Разкошно рулце Весе!
много благодаря за бързия отговор, ще се възползвам от рецептата, след два дни имам два поредни дни рожденички :)
Веси, много вкусно звучи това рулце! И страхотна снимка на парченцето си направила!
Muy hermoso y bien hecho,abrazos desde el sur de Chile.
Muchas gracias por las buenas palabras, Rosita! Abrazos!
Публикуване на коментар