сряда, 28 септември 2011 г.

Върхарчета с доматен сос

  И все пак ... от наш'то си по-убаво нема!Та така и за тази вкусна манджичка от село - свежи,нежни пиперки-върхари,леко опукани в мазнина,поляти с вкусен сос от последните слънчеви доматки!А ако има и топла питкааа ... фантазия!
Пиперките,измити и подсушени с кърпа се опукват в тиган със загрято олио от всички страни.За препоръчване е да покриете тигана с мрежест капак и огъня да не е силен,защото имат "свойството" да "стрелят",а това е малко неприятно.Готовите се изваждат в съд с капак да се задушат.

   Докато се пържат чушките си обелвате и нарязвате на дребно два-три големи домата.Почиствате си и 2-3 скилидки чесън.
   В същата мазнина се слагат смачканите скилидки чесън,така по-добре се отделя аромата им.След 1мин. се добавят и нарязаните домати.Соса се посолява на вкус и се добавя 1-2 ч.л.захар.Оставя се на огъня,докато се сгъсти и остане само на мазнина.Накрая се добавя едно яйце и се разбърква да стане "на конци".Яйцето придава допълнителна плътност и вкус на соса.Готово!
   Задушените пиперки може да върнете обратно в тигана,да се овкусят или да сервирате направо в чиниите и да добавите сос до тях.И по двата начина е вкусно!


2 коментара:

fedora каза...

Ау, изглеждат възхитително вкусно!!!
Така си е - от наш'то си по-убаво нема :))
Чудесно ястие си приготвила, Весичка :)

Роси каза...

Весенце,много любима гозба виждам днес при теб!
Аз обаче все сиренце й слагам,но ще опитам сл. път по твоя начин,с яйце!Благодаря за идеята!

Спокойна вечер пожелавам!