петък, 22 август 2014 г.

Пиле с розмарин и лимон


   Цяло пиле, с аромат на розмарин, лимон и краве масло, изпечено в мултикукър Panasonic! Голяма вкусотия! Месцето се топи като мозък!

Продукти:
1 цяло пиле (1,5кг)
2-3 клонки пресен розмарин
50г краве масло
1 лимон
червен пипер
черен пипер
сол

   Пилето се измива и подсушава. Посолява се отвън и отвътре. Лимонът се разполовява - едната половинка се поставя в кухината, а другата се изстисква и се намазва пилето. Леко се наръсва с червен и черен пипер. Под кожата на гърдите се подпъхват парченца масло.


   Пиленцето се поставя в купата на кукъра по гръб. Не се налива мазнина или течност, няма и опасност да залепне - покритието на уреда е незалепващо. Поставят се наоколо и клонките розмарин и капакът се затваря.
Включва се програма "Печене" - максималното време, на което може да се настрои е 65 мин. След 40-50 мин. се проверява готовността на печеното и внимателно се обръща да се запече и от другата страна. След изтичане на зададеното време, при нужда, се пуска повторно програмата за още 10-15мин., но обикновено това не е необходимо - пиленцето е напълно готово и месцето само пада от костите!
   След като извадите печеното, в купата остава невероятно вкусно сосче, което може да използвате за приготвяне на гарнитурата - добавете карфиол, броколи и моркови и ги запечете в уреда за 20мин. Или сгъстете соса с лъжичка нишесте и поднесете с пилето.
   Насладете се на невероятна вкусотия с минимални усилия!
   Добър апетит!

   Мултикукър можете да си закупите от тук!

3 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, Веси! Тава е една балансирана рецепта за много вкусно пиле! Благодаря!
Sani

Борислав каза...

Също огромно "Благодаря"! Браво за споделянето на натрупания опит!

Анонимен каза...

Здравейте имам мултикукър Тефал 45 в 1 много ми харесаха вашата рецепта. Предполагам че стане на същата програма (печене) и в моя куукър на тефал