Невероятна комбинация - круши и кокос! Ронлива основа и мек, ароматен пълнеж! Струва си да го опитате!
Продукти
за основата:
125г краве масло
50мл захар
1 яйце
250мл брашно
1ч.л.бакпулвер
есенция ванилия
за пълнежа:
3-4 круши
2 яйца
100мл захар
100мл кокосови стърготини
150г заквасена сметана
Забележете! Всички насипни продукти се измерват в милилитри. Така е много по-удобно и лесно!
Маслото и захарта се разбъркват добре, добавя се яйцето, ванилията и пресятото с бакпулвера брашно. Замесва се меко, лепнещо тесто. Тавичка с Д24см се застила с хартия за печене и тестото се разпределя по дъното с намокрени ръце, като се оформя лек борд.
Крушите се обелват, почистват и нарязват на резенчета. Подреждат се върху тестото.
Двете яйца и захарта за пълнежа се разбиват леко с тел. Добавят се сметаната и кокосовите стърготини. Сместа се излива върху крушите и се заравнява.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180С фурна 35-40мин. Последните 10мин. с вентилатор, докато се зачерви.
Похапва се охладен до стайна температура!
Добър апетит!
13 коментара:
Със сигурност е бил вкусен, вярвам ти ! :) Поздрави!
Чудесна рецепта! Комбинацията от круши и кокос обещава да е много вкусна. Непременно ще го пробвам. Благодаря!
Нежно и много фино съчетание, допада ми!
Поздравления!
С круши този сладкиш сигурно е неустоим...
Поздрави!
Весе, това ще е мнооого вкусно, мила! Много нежен сладкиш!
Поздрави!
Страхотен сладкиш, с любими плодове и в съчетание с кокос е просто неустоим! :)
Страхотно изглежда!:)
Заквасената сметана разбива ли се отделно преди да се добави към другите продукти или не?
Заквасената сметана разбива ли се отделно преди да се добави към другите продукти или не?
Не е удобно с милилитрите, сега търся
да видя 50мл колко грама са. Мерси за рецептата, ако се оправя с тия мл и гр, ще я направя.
Не е удобно? :) С разграфена мерителна чашка е супер удобно, скандинавските страни предпочитат този начин на измерване на продуктите.
Иначе има доста таблици за преобразуване в интернет.
Здравейте, вместо сметана може ли да ползвам кисело мляко?
Използвах 100гр масло, малко по-малко от на рецептата и вместо сметана сложих обикновено кисело мляко Домлян 2%, каквото имах в хладилника - стана божествен сладкиш, толкова лек и вкусен. Опече се чудесно. Докато правех заливката, мушнах сладкиша в печката, за да бухне леко и да се поизсуши. Притеснявай се да не стане много мокър от крушите. После сложих заливхата (след 5мин) и допеках. Нямаше грешка! Благодаря за рецептата. Препоръчвам на всички. Мъжът ми много хареса сладкиша, викаше "ммм" докато похапваше и беше много доволен :)
Публикуване на коментар