Страници

сряда, 29 август 2012 г.

Пай с круши и кокос

  Невероятна комбинация - круши и кокос! Ронлива основа и мек, ароматен пълнеж! Струва си да го опитате!

Продукти
за основата:
125г краве масло
50мл захар
1 яйце
250мл брашно
1ч.л.бакпулвер
есенция ванилия

за пълнежа:
3-4 круши
2 яйца
100мл захар
100мл кокосови стърготини
150г заквасена сметана
   Забележете! Всички насипни продукти се измерват в милилитри. Така е много по-удобно и лесно!

   Маслото и захарта се разбъркват добре, добавя се яйцето, ванилията и пресятото с бакпулвера брашно. Замесва се меко, лепнещо тесто. Тавичка с Д24см се застила с хартия за печене и тестото се разпределя по дъното с намокрени ръце, като се оформя лек борд.
  Крушите се обелват, почистват и нарязват на резенчета. Подреждат се върху тестото.
   Двете яйца и захарта за пълнежа се разбиват леко с тел. Добавят се сметаната и кокосовите стърготини. Сместа се излива върху крушите и се заравнява.
   Сладкишът се пече в предварително загрята на 180С фурна 35-40мин. Последните 10мин. с вентилатор, докато се зачерви.
  
    Похапва се охладен до стайна температура!


   Добър апетит!

13 коментара:

  1. Със сигурност е бил вкусен, вярвам ти ! :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна рецепта! Комбинацията от круши и кокос обещава да е много вкусна. Непременно ще го пробвам. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Нежно и много фино съчетание, допада ми!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. С круши този сладкиш сигурно е неустоим...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Весе, това ще е мнооого вкусно, мила! Много нежен сладкиш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотен сладкиш, с любими плодове и в съчетание с кокос е просто неустоим! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Заквасената сметана разбива ли се отделно преди да се добави към другите продукти или не?

    ОтговорИзтриване
  8. Заквасената сметана разбива ли се отделно преди да се добави към другите продукти или не?

    ОтговорИзтриване
  9. Не е удобно с милилитрите, сега търся
    да видя 50мл колко грама са. Мерси за рецептата, ако се оправя с тия мл и гр, ще я направя.

    ОтговорИзтриване
  10. Не е удобно? :) С разграфена мерителна чашка е супер удобно, скандинавските страни предпочитат този начин на измерване на продуктите.
    Иначе има доста таблици за преобразуване в интернет.

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте, вместо сметана може ли да ползвам кисело мляко?

    ОтговорИзтриване
  12. Използвах 100гр масло, малко по-малко от на рецептата и вместо сметана сложих обикновено кисело мляко Домлян 2%, каквото имах в хладилника - стана божествен сладкиш, толкова лек и вкусен. Опече се чудесно. Докато правех заливката, мушнах сладкиша в печката, за да бухне леко и да се поизсуши. Притеснявай се да не стане много мокър от крушите. После сложих заливхата (след 5мин) и допеках. Нямаше грешка! Благодаря за рецептата. Препоръчвам на всички. Мъжът ми много хареса сладкиша, викаше "ммм" докато похапваше и беше много доволен :)

    ОтговорИзтриване