Продукти:
за канелоните:
1 яйце
1с.л.зехтин
щипка сол
1ч.ч.брашно
за пълнежа:
500г спанак
250г извара
за бешамела:
1с.л.краве масло
2с.л.брашно
500мл прясно мляко
сол
индийско орехче
моцарела
Приготвя се тесто за прясна паста от яйцето,зехтина,сол и брашно.Оставя се да
отлежи 30мин.под влажна кърпа и се разточва много тънко.Нарязва се на
правоъгълници 12х10. Спанакът се задушава с малко
мазнина,охлажда се,нарязва се на дребно и се разбърква с
изварата.Посолява се на вкус. Канелоните се приготвят,като върху всеки
правоъгълник от тестото се поставят по две лъжици от плънката и се завие на
руло.Подреждат се в подходящ съд за печене и се заливат със сос
бешамел.
Сосът се приготвя,като в маслото се запържва брашно и се
разрежда с мляко до необходимата гъстота.Вари се на слаб огън до
сгъстяване,подправя се на вкус със сол,чер пипер и малко настъргано индийско орехче. Приготвените и заляти със сос канелони се покриват с кръгчета
нарязана моцарела и ястието се пече в предварително загрята на 180С фурна за
20-25мин.Поднася се топло с чаша бяло вино.
Добър апетит!
5 коментара:
Много вкусно изглежда, но имам въпросче? - Може ли да се приготви с готови кори, понеже не умея да разточвам, или пък евентуално с бутер тесто?
О-о-о! Много вкусно предложение! Това е точно като за мен (-:
Много вкусно, Веси. Ще ги пробвам непременно :)
Много добро предложение за вегетарианец. Канелоните у дома ги предпочитаме с кайма и винаги се чудя как да ги приготвя на единствения член на семейството, който не яде месо. Обича спанак и сирене, така че това ще е неговия вариант. Аз обаче все си играя с тръбичките, вместо да използвам кори за лазаня и да ги навия както теб. Еми малко да имаш, на време да дойде :)
Обожавам канелони по всякакъв начин приготвени. Чудесна рецепта и снимки:)
Публикуване на коментар