Торта тип Парфе, приготвена с готови блатове, борд от готово руло, кокосово сърце Рафаело и шоколадов пълнеж. За финал - шоколадова глазура.
Продукти:
2 готови какаови блата
1 пандишпаново руло
1ч.ч. подсладена газирана напитка
за крем Рафаело:
1 кутийка кондензирано мляко
100г бял шоколад
100г краве масло
150г кокосови стърготини
за шоколадовия крем:
500мл сладкарска сметана
100г натурален шоколад
10г желатин
за глазурата:
200г какаов кувертюр
20г краве масло
1с.л. олио
петък, 28 ноември 2014 г.
четвъртък, 27 ноември 2014 г.
Бабините бухтички
Продукти:
1 кофичка кисело мляко(400г)
1ч.л. хлебна сода
1 кофичка кисело мляко(400г)
1ч.л. хлебна сода
2 яйца(може и без тях)
1ч.л. сол
3ч.л. захар
600-700г брашно(или колкото поеме до много меко тесто)олио за пържене
Млякото се разбърква със содата да "шупне". Добавят се яйцата, солта и захарта, и накрая - брашното. Бързо се замесва меко тесто. Не се меси дълго, защото соденото тесто не търпи много мачкане - бухтичките стават жилави. Оставя се в купа, покрито с кърпа за 15-20мин. да се отпусне, след което се разточва върху набрашнен плот на пласт с дебелина 0,5см. Нарязват се ромбчета или други фигурки по желание. Бухтичките се изпържват в широк тиган, по 3-4 наведнъж, в около 1см мазнина, на среден огън.
Най-вкусни са поднесени с гъсто кисело мляко, сиренце или мед!
Добър апетит!
неделя, 9 ноември 2014 г.
Кейк с круши и карамелен топинг
Продукти:
2-3 круши
4 яйца
1ч.ч. захар
2с.л. олио
1ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
1ч.л. ванилова захар
за топинга:
1ч.ч. кафява захар
100г краве масло
100мл прясно мляко
неделя, 2 ноември 2014 г.
Крекери с кашкавал
Бързо и лесно мезе за бира и вино! Чудесна занимавка за капризни дечица - солени крекери, в които знаете какво сте сложили, без Е-та и химии!
Абонамент за:
Публикации (Atom)