Понякога ме хваща експериментаторската вълна - ей така,изведнъж,да пробвам нов вкус,нова рецепта.Така и този път - тиква в нов прочит - солена.Нов е за нас,но хората по света си хапват тиквата не само в сладкиши,а и в супи,ястия и туршии.Супичката с тиква вече показах,много е вкусна,лека и весела.Сега е ред на основното - стейкове от тиква,пикантни,леко люти с нежен сметанов сос!
Продукти
за стейковете:
тиква "цигулка"
брашно
прясно смлян черен пипер
къри
едро смлян лют червен пипер
смлени семена кориандър
сол
за соса:
200гр.заквасена сметана
3 триъгълничета топено сирене
бял пипер
Тиквата се нарязва на филии с дебелина 1-1,5см.Брашното се разбърква с подправките и солта.Тиквата се овалва в брашното и се оставя за 10-ина минутки,след което се изпържва от двете страни в сгорещено олио.Готовите стейкове се отцеждат на кухненска хартия от излишната мазнина.
За соса в малка касерола се смесват сметаната и нарязаното на дребно топено сирене и се загряват на слаб котлон,при непрекъснато разбъркване до стопяване на сиренето.Пробва се за сол и се поръсва с прясно смлян бял пипер.
Добър апетит!
3 коментара:
ВЕСИ НАМИНИ ПРИ МЕН ИМАМ ИЗНЕНАДКА !:))))
Пак изнендаваща комбинация:-)
Веси, уникална си!
Здравче,с радост ще намина при теб!
Благодаря,Мъхче,просто експериментирам :)))
Хубава вечер ви желая!
Публикуване на коментар