Страници

понеделник, 31 октомври 2011 г.

Тиквени стейкове със сметанов сос

   Понякога ме хваща експериментаторската вълна - ей така,изведнъж,да пробвам нов вкус,нова рецепта.Така и този път - тиква в нов прочит - солена.Нов е за нас,но хората по света си хапват тиквата не само в сладкиши,а и в супи,ястия и туршии.Супичката с тиква вече показах,много е вкусна,лека и весела.Сега е ред на основното - стейкове от тиква,пикантни,леко люти с нежен сметанов сос!

Продукти
за стейковете:
тиква "цигулка"
брашно
прясно смлян черен пипер
къри
едро смлян лют червен пипер
смлени семена кориандър
сол
за соса:
200гр.заквасена сметана
3 триъгълничета топено сирене
бял пипер
     Тиквата се нарязва на филии с дебелина 1-1,5см.Брашното се разбърква с подправките и солта.Тиквата се овалва в брашното и се оставя за 10-ина минутки,след което се изпържва от двете страни в сгорещено олио.Готовите стейкове се отцеждат на кухненска хартия от излишната мазнина.
   За соса в малка касерола се смесват сметаната и нарязаното на дребно топено сирене и се загряват на слаб котлон,при непрекъснато разбъркване до стопяване на сиренето.Пробва се  за сол и се поръсва с прясно смлян бял пипер.
  Добър апетит!

3 коментара:

  1. ВЕСИ НАМИНИ ПРИ МЕН ИМАМ ИЗНЕНАДКА !:))))

    ОтговорИзтриване
  2. Пак изнендаваща комбинация:-)
    Веси, уникална си!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравче,с радост ще намина при теб!

    Благодаря,Мъхче,просто експериментирам :)))

    Хубава вечер ви желая!

    ОтговорИзтриване