4-5 средни ябълки
1/2 чашка мед
шепа счукани орехи
3 яйца
1/2 литър топло прясно мляко
1/2 ч.захар
пакетче ванилия
Тиквата и ябълките се почистват,обелват се и се нарязват на дребни кубчета.
Изсипват се в тавичка за печене,поливат се с меда(ако е много гъст може да се разбърка с малко вода).
Поставят се в загрята фурна и се пекат до омекване,като няколко пъти се разбъркват.Ябълките си пускат сок и не е нужно повече течност,но ако ви се стори сухо - капнете половин чашка вода.
Поръсват се орехите.
Яйцата,захарта и млякото се разбиват с тел,добавя се ванилията и се заливат запечените тиква и ябълки.Тавата се връща обратно във фурната и се дозапича при по-ниска температура,докато се сгъсти.
Оставя се да изстине напълно и се реже на порционни парчета.
7 коментара:
ОХХХ ТИКВАААА ММММмного обичаме в къщи...
Предложението ти е страхотно ще се хареса и у нас.
Благодаря за хубавата рецепта и весела вечер Веси!
Още една чудесна рецепта с тиква от теб Веси!И нея ще пробвам с удоволствие!
Хубава вечер!
Ама как не ми е дошло наум да сложа и ябълки в тиквения десерт.Чудесна идея!
Благодаря,Веси и хубава вечер!
Eх, явно есента наистина завладя блоговото пространство щом вече от няколко места "валят" тиквени предложения...
Досега не съм добавяла ябълки към тиквата, благодаря за чудното предложеине, Веси, много скоро ще опитам и така!
Поздрави!
Рецептите с тиква ме дебнат отвсякъде! Време и аз да запретна ръкави. Тази рецепта е много хубава, а и лека. Прекрасно изпълнение!
Успешна седмица :))
Весичка, винаги с оригинално предложение!
Благодаря отново!
Благодаря на всички!Радвам се,че съм полезна с рецептите си!
Желая ви хубав,изпълнен с усмивки ден!
Публикуване на коментар