Крилцата по тази рецепта стават бързо, вкусни са, ароматни и много нежни. Възползвам се от нея в случаите, когато трябва да спретна бърз обяд или вечеря. Крилцата също са и чудесно мезе за бира или винце.
Продукти:
500-600г пилешки крилца или само маншони
1с.л. краве масло
1с.л. олио
подправки на вкус - чубрица, мащерка, риган, черен пипер, червен пипер или готов микс за скара
1-2с.л. соев сос Kikkoman
В по-широк тиган се сгорещява масло и олио. На силен огън, на порции, крилцата се запечатват от двете страни до леко зачервяване. Когато всички крилца са запържени, се събират в тигана, заливат се с 1-2с.л. соев сос и се затварят с капак. Огънят се намалява до минимум. Крилцата се задушават 15-20мин. и са готови.
Добър апетит!
1 коментар:
Кога се поставят подправките?
Публикуване на коментар