Шоколадови трюфели за ценители!
Продукти:
200г тъмен шоколад*
200мл течна сметана **
30г краве масло
1с.л. коняк, ром или уиски
щипка Лют Кайенски пипер Котани
50г какао за овалване
*Тъмният шоколад по възможност да е с по-голям процент какао - при мен 72%.
** Сметаната - подсладена или не, зависи какъв искате да е вкусът на трюфелите.
Приготвянето е лесно като детска игра - затоплете сметаната почти до кипване. Отдръпнете от огъня и добавете маслото и начупения на парченца шоколад. Оставете за 1мин. и разбъркайте до хомогенизиране. Накрая добавете алкохола и щипка лют пипер. Приберете сместа в хладилник за поне 2 часа. Втвърдената смес оформете на топчета с големина на орех и оваляйте в какао.
Трюфелите съхранявайте в хладилник, в добре затворен съд.
Да ви е сладичко!
1 коментар:
Чудесна и струвами се лесна рецепта. Непремено ще я направя за празниците.Може ли сместа да преседи 7-8 часа преди да се оформи или прекалено ще се втвърди?
Публикуване на коментар