Продукти:
8-10 по-едри кралски печурки
1 топка Моцарела1 домат (или чери доматчета)
20 г. краве масло
1 скилидка чесън
свеж босилек
Гъбите се почистват от полепналата пръст, изплакват се и веднага се подсушават с кърпа. Отстраняват се пънчетата. Намазват се с разтопеното масло, разбъркано със счуканата скилидка чесън и се нареждат в подходяща тавичка. Моцарелата се нарязва на кубчета, доматът също. Ако ползвате чери домати, само ги разполовете. Гъбените шапки се напълват с нарязаните на кубчета домати и Моцарела, тук там се слага по едно листенце свеж босилек. Подготвените гъби се запичат под грил-реотан за 8-10мин. и веднага се сервират.
Добър апетит!
5 коментара:
Правила съм нещо подобно, но със сушени домати и моцарела.
С пресни не съм опитвала, но сигурно е също толкова вкусно!
Това е една от любимите ми летни предястия. Подсети ме, че нямам рецепта все още в блога, но това е, защото съм оставила снимките да отлежат :)
Поздрави и усмихнат ден!
Не се сетих да има сложа и сушени доматки, сигурно вкуса щеше да е още по-богат, Габи. :)
И аз имам доста снимки, които отлежават ... :) )))
Адаш (не знам що чак сега те открих тук:)) много вкусни гъбки и красиви снимки!
Като от картичка са тези гъбки! Обичам всякакви видове пълнени гъби, обезателно ще опитам и тези :) Поздрави, мила!
Тази рецепта веднагически бива запазена за опит, страхотна комбинация и много благодаря, че сподели, Весе. :) А и още нещо - поредната доза кремче с грис и карамел е в хладилника. Поне веднъж месечно се подслаждаме с него, колко е пухкаво само, благодаря!
Поздрави! :)
Публикуване на коментар