вторник, 18 септември 2012 г.

Ярешки(агнешки) дреболийки под було

Продукти:
около 1,5кг ярешки/агнешки комплект включващ - сърце,бял дроб,черен дроб,далак,
бъбречета,връзка чревца
1 було(ципата около червата)
глава лук
глава чесън
чубрица
черен пипер
девесил(лющян)
магданоз
олио


     Дреболиите се измиват много добре,изкисват се и се сваряват в подсолена вода с добавена глава лук и корени за супа.Чревцата се сваряват отделно.Отцеждат се и се накълцват на ситно.В няколко лъжици олио се задушава нарязан лук,когато омекне се добавят дреболиите,разбърква се няколко пъти и се отдръпва от огъня.Подправя се с черен пипер,чубрица и се поръсва обилно с нарязан девесил и магданоз.
  От булото се отрязват парчета и в тях се завива от готовата смес.Сармичките се поставят в тавичка,чесънът на скилидки,само почистен от външната люспа се разполага наоколо,налива се половин чаша от бульона и се запича в силна фурна до препичане на булото,за да се стопи мазнината по него.
Дреболийките се задушават,овкусяват и стават превъзходни.



    Ястието се поднася с гарнитура по желание - предимно пресни зеленчуци,само посолени,с нарязан сладък лук или печени картофки.

1 коментар:

tillia каза...

Това ястие е голяма вкусотия! Особено като се запече булото!
Прекрасно поднесено и чудесни снимки!
Поздрави!